Simpozion Național “Educație prin Sport și pentru Sport” (Timișoara, 27 noiembrie)

Scopul simpozionului este de a realiza un schimb de experiență la nivel național, între profesorii de educație fízică, profesorii pentru învățământul preșcolar, profesorii pentru învățământul primar, gimnazial și liceal și antrenori, privind metodele de dezvoltare complexă a personalității elevilor prin activitățile sportive și prin educația olimpică și de formare a competențelor cheie obținute prin educație fizică și sport privind integrarea socială și profesională.

Secțiunile unde se pot prezenta lucrări sunt:

I. Educația fizică și sportul – factori de sănătate și mijloace de educare – pentru profesorii de educație fizică și sport.

II. Sportul școlar de performanță – pentru profesorii antrenori de la liceele cu program sportiv, de la cluburile sportive școlare și pentru antrenorii de la alte cluburi sportive

III. Educația olimpică – educație pentru viață – pentru educatori, învățători și cadre didactice care predau alte discipline

Organizatori: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara, în parteneriat cu UVT – Facultatea de Educație Fizică și Sport, Academia Olimpică Română – Filiala Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret – Timiș, Asociația „Sportul pentru toți”

Înscrierea participanților se va face online și lucrările vor fi expediate până, cel târziu, 20 noiembrie 2015, la adresele saptamanaolimpica@gmail.com, lps_simpozion@yahoo.com sau la secretariatul LPS Banatul (în format electronic).

Lucrările vor fi publicate într-un volum cu ISBN care va fi oferit gratuit tuturor participanţilor la simpozion care se înscriu şi îşi trimit lucrarea la timp.

Pentru mai multe detalii puteți accesa următorul link: http://lpsbanatul.ro/util/Simpozion.pdf