Non-formal în pandemie – Broșură cu activități și metode non-formale adaptate pentru contexte de pandemie

Activitățile și metodele propuse în această broșură au fost selectate și adaptate de către lucrători de tineret care și-au dorit să ofere un instrument de sprijin sau inspirație pentru organizarea activităților fizice cu tineri, în contextul creat de pandemia de COVID-19. În selectarea jocurilor și a metodelor, s-a urmărit ca acestea să permită respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2 impuse prin lege în România și/sau recomandate de către Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization) emise până în luna octombrie 2020.

Astfel, toate activitățile prezentate în broșură pot să fie implementate cu respectarea următoarelor măsuri:

  • Păstrarea distanței de minim 1,5 m între participanți (distanța ideală recomandată fiind de 2 m);
  • Purtarea corectă a măștii de protecție;
  • Evitarea contactului fizic între participanți;
  • Evitarea situațiilor în care mai mulți participanți trebuie să atingă același obiect;
  • Igienizarea frecventă a mâinilor.

De asemenea, numărul de participanți recomandat pentru fiecare joc nu depășește 20, pentru a evita aglomerarea spațiului de activitate. Timpul de joc și discuții menționat pentru fiecare activitate este aproximativ, acesta putând să varieze în funcție de preferințele facilitatorului.

Această broșură în format digital a fost realizată în cadrul proiectului „Non-formal în pandemie”, organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

Descarcă broșura de aici