Ziua Sperantei va fi marcata in data de 24 iunie

Stadionul de atletism din Baia Mare va gazdui in data de 24 mai, la ora 10, o serie de manifestari ce se vor derula sub genericul Ziua Sperantei. Cu aceasta ocazie se vor desfasura concursuri adresate persoanelor cu dizabilitati, competitii ce vor fi organizate de DJST Maramures, in parteneriat cu AJSPT Maramures, Şcoala Generală Pentru Copii Cu Deficienţe nr. 2 Baia Mare, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare, Gradinita Caritas, Asociatia de.Nevazatori Maramures si Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Lăpuş.

Peste 300 de copii vor petrece cu aceasta ocazie cateva ore prin sport si activitati recreative specifice varstei. Ziua Sperantei va include concursuri de atletism, fotbal, jocuri si stafete .
Pentru personele nevazatoare, DJST Maramures va oferi spatiul necesar organizarii unui concurs de sah.

Pentru DJST Maramures, integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilitati este o prioritate, fapt dovedit prin competitiile organizate pe intregul an calendaristic precum si prin facilitarea accesului acestor persoane pentru a practica sportul in bazele sportive proprii.