Weekend pentru toți (Mogoșa, 23-24 iulie)

Actiunea cuprinsa in Programul Sportul Pentru Toti si cofinantata de Consiliul Local Baia Mare a avut ca scop atragerea copiilor pe perioada vacantei in cadrul competitiilor sportiv-recreative, desfasurate intr-un mediu curat si sigur. La aceasta actiune au paticipat scolari din clasele primare si gimnaziale, copii din centre speciale, gradinite din Baia Mare si din Seini.

In cele doua zile de concurs copiii au participat la meciuri de fotbal, volei pe iarba, jocuri si stafete, trasul franghiei, alergari, catarari, aruncari si sarituri.
Cu acest prilej  a fost organizata si o drumetie, prilej cu care copiii au invatat sa se orinteze in padure, sa cunoasca copacii, sa reuseasca sa determine punctele cardinale si sa recunoasca traseele turistice marcate. De asemenea a avut loc si o activitate de ecologizare a zonei in care s-au desfasurat concursurile.
La aceasta actiune au participat peste 300 de copii insotiti de cadre didactice de specialitate.
Urmarind atragera unui numar cat mai mare de participanti in acest gen de actiuni, organizatorii au luat toate masurile privind asigurarea conditilor tehnice privind desfasurarea competitiilor in aer liber, dar mai ales asigurarea securitattii participantilor.
La organizarea acestei actiuni au participat si voluntari in domeniul sportul pentru toti.

Primii clasati pe ramuri de sport au fost premiati de catre organizatori cu diplome si dulciuri. De asemenea, toti participantii au primit pachete cu hrana rece, gratie coofinantarii oferite de Consiliul Local Baia Mare.
Actiunea s-a bucurat de un real succes mai ales in randul copiilor institutionalizati, care au avut astfel posibilitatea de a petrece mai mult timp in aer liber si mai ales facand sport organizat in compania unor copii din alte unitati cu care au legat relatii de prietnie.
Organizatorii si participantii aduc multumiri Consiliului Local Baia Mare pentu implicare si spera actiunile Sportului Pentru Toti vor fi sprijinite si in viitor .