TOP SPORT MARAMUREȘ 2020

La fel ca în toată țara, activitatea sportivă din județul Maramureș a fost influențată direct de evoluția pandemiei de COVID-19 pe teritoriul României în situația în care cluburile sportive au întâmpinatgreutăți în a-și desfășura activitatea de pregătire și participare în competiție în conformitate cu condițiile speciale impuse prin ordinele comune ale Ministerului Tineretului și Sportului și cele ale Ministerului Sănătății.

În acest context, un avantaj l-au avut disciplinele sportive la care sportivii au putut să se pregătească individual și să participe la probe care respectau condițiile de distanțare socială. La jocurile de echipă la nivel de seniori, participarea în competiții și pregătirea s-a putut realiza respectând condițiile speciale impuse dar la nivel de juniori, federațiile de specialitate nu au permis începerea competițiilor regulate programate.

Toate acestea s-au reflectat negativ asupra numărului de competiții la nivel național și internațional și indirect asupra numărului de rezultate notabile obținute de către sportivii din județul Maramureș în competițiile oficiale.

Cu toate acestea, sportivii, antrenorii și structurile sportive au făcut eforturi pentru a se putea prezenta la competiții ceea ce a făcut posibilă alcătuirea și în acest an al unui top la celor mai valoroși sportivi și echipe din județul Maramureș în funcție de rezultatele obținute.

În acest an calendaristic, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș s-a aliniat trendului urmat de Ministerul Tineretului și Sportului și a celorlalte direcții județene din țară și a alcătuit 4 clasamente pentru sportive/echipe împărțind rezultatele obținute în categoriile sporturi olimpice  și sporturi neolimpice.

La baza alcătuirii clasamentului a stat grila de punctaj alcătuită de Ministerul Tineretului și Sportului din România și a avut ca rezultat următoarele:

1. Top sport 2020 – SPORTURI OLIMPICE

TOP 2020 SPORTURI OLIMPICE

2. Top sport 2020 – SPORTURI NEOLIMPICE

TOP 2020 SPORTURI NEOLIMPICE

3. Top sport 2020CLASAMENT ECHIPE

TOP 2020 CLASAMENT ECHIPE

4. Top sport 2020PREMII SPECIALE

TOP 2020 PREMII SPECIALE