Special Olympics Romania (Baia Mare 2-5 iunie) – GALERIE FOTO

Special Olympics Romania, în parteneriat cu Hope and Homes for Children România și Consiliul Judeţean Maramureş cu sprijinul Primaria Baia Mare au organizat, în perioada 2-5 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2017 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România. La eveniment au fost prezenti 330 de sportivi  cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații neguvernamentale și școli speciale din toată țara. Aceștia au concurat la competiții sportive de atletism, baschet, bocce și înot, care s-au desfășurat la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Stadionul „Viorel Mateianu” și Bazinul de înot „Gheorghe Demeca”.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România a avut loc la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19:00. Pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, Ceremonia de Deschidere a fost precedată de traseul Flăcării Speranței; aceasta fiind purtată în orașul gazdă către locul de desfășurare a Ceremoniei de deschidere, de reprezentanți ai autorităților județene și locale, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, precum și de sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics participanți la competiție.

Zilele de 2 și 3 iunie au fosti dedicate evaluărilor medicale gratuite pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, oferite de medici specialiști voluntari și elevi de la Liceul Teoretic Sanitar, Școala Postliceală Sanitară „Henri Coandă”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Școala Postliceală Sanitară „Vasile Goldiș” din Baia Mare. În cele două zile s-au desfășurat evaluări medicale la 7 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), sănătatea picioarelor (Fit Feet), mobilitate și flexibilitate (FUN Fitness), nutriție și sănătate generală (Health Promotion) și sănătatea minții (Strong Minds).