Rămas bun, Vasile Sălincean!

lumanare 1La vestea că inginerul, profesorul și antrenorul de judo Vasile Sălincean, colegul nostru, a plecat dintre noi, regretăm că nu suntem atât de buni încât Dumnezeu, văzându-ne împietriți de durere, să-l aducă înapoi!

Vasile SălinceanCu foarte multă cunoaștere, consecvență, pasiune, responsabilitate, generozitate, modestie și discreție, Vasile Sălincean a făcut posibilă obținerea unor performanțe deosebite pentru judoul maramureșean, pe plan național și internațional. E foarte greu de spus ce ar trebui apreciat mai mult la elevii săi, rezultatele strict sportive sau caracterul și personalitatea.
Vasile Sălincean s-a străduit zi de zi să facă în așa fel încât normalitatea să nu fie considerată o performanță și a reușit, cu o modestie dezarmantă, să transforme performanța în normalitate.
Ne cerem noi iertare bunului Dumnezeu, pentru că nu suntem atât de vrednici încât să ne îndeplinească ruga și să-l aducă înapoi pe Vasile!
Rămas bun, coleg și prieten drag!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Vasile Sălincean s-a născut în 10 martie 1955, a fost sportiv la U Cluj (1975-1982), instructor sportiv la Metalomin Baia Mare (1982-1984), iar mai apoi antrenor la Voinţa Baia Mare (1984-1988) şi CSM Baia Mare (din 1988).
Vasile Sălincean a fost principalul promotor al judo-ului în Baia Mare și în Maramureș. De asemenea, regretatul antrenor a fost principalul organizator al Turneului Internațional de Judo “Cupa Nordului”.