Comunicat SNTS (Sindicatul Național Sport și Tineret)

Important! In perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017 toti angajatorii, indiferent de numarul salariatilor, au obligatia initierii negocierii contractului colectiv de munca sau a actelor aditionale in cazul in care este CCM in vigoare. In acest context, angajatorii din Romania vor fi nevoiti sa initieze negocieri colective pentru a respecta norma de a trece contributiile sociale catre salariati (potrivit modificarilor Codului Fiscal, incepand cu 1 ianuarie, contributiile sociale trec in seama angajatilor).

Institutiile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului sunt parte a Acordului colectiv / Contractului colectiv de munca negociate si semnate de Sindicatul National Sport si Tineret prin Federatia Publisind, iar MTS are obligatia de a initia negocierea actelor aditionale in perioada imediat urmatoare.

In baza prevederilor art. VII din OUG nr. 82/2017, pentru modificarea si completarea unor acte normative, tinand cont ca organizatia noastra este semnatara Contractului Colectiv de Munca si a Acordului Colectiv la nivelul grupului de unitati Ministerul Tineretului si Sportului, SNST a facut demersurile de solicitare a inceperii negocierilor colective pentru semnarea actelor aditionale la Contractul Colectiv de Muncă nr.7635/09.06.2017 / MTS si Acordul Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unităţi – Ministerul Tineretului şi Sportului nr.7634/09.06.2017 /MTS.

Atasam documentele:

Acord colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati – Ministerul Tineretului si Sportului

Contract colectiv de munca la nivelul grupului de unitati – Ministerul Tineretului si Sportului

Potrivit prevederilor aceleasi OUG, MTS are obligaţia de a desfasura negocierea in perioada 20 noiembrie – 20 decembrie. De asemenea, actul normativ mentionat stabileste ca si obiect al negocierii punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017, privind modificarea şi completarea Codului Fiscal, fara a excepta institutiile publice.

Asteptam din partea unitatilor teritoriale ale MTS propuneri referitoare la negocierile actelor aditionale ale ACM / CCM la nivel de grup de unitati, pe adresa: office@sindicatmts.ro .

Nota: Am constatat ca in unele unitati din tara nu a fost respectata obligatia de a informa angajatii despre existenta ACM / CCM si drepturile de decurg din acestea. Reamintim ca toti angajatorii care fac parte din grupul de unitati, au datoria de a aduce la cunostinta salariatilor, de a afisa la sediul unitatii si pe pagina de internet, prevederile ACM si CCM incheiate la nivelul grupului de unitati – Ministerul Tineretului si Sportului si solicitam conducerii fiecarei unitati sa duca la indeplinire aceasta obligatie.

Andy Nagy – presedinte SNST

ACM-grup-de-unităţi-MTS-SNST-pdf            CCM-grup-de-unităţi-MTS-SNST