OINA: Scoala Gimnaziala Remetea Chioarului, pe podium la Caracal

In perioada 24-26 aprilie pe Stadionul „Parc” din Caracal (jud. Olt) s-a desfasurat Olimpiada Nationala a Sportului Scolar la – OINA invatamant gimnazial – băieți, etapa finala pe tara.
Organizatorii acestei competiții au fost Ministerul Educației și Cercetării Stiintifice și Inspectoratul Școlar Județean Olt, care au pus la dispozitia delegatiilor frumoasa baza sportiva municipala.


La startul competiției s-au aliniatt opt echipe din județele Arad (Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț), București (Liceul “Jean Monnet”), Brăila (Școla Gimnazială Tichilești), Călărași (Școala Gimnazială Curcani), Olt (Școala Gimnazială nr. 3 Slatina), Sibiu (Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu), Suceava (Școala Gimnazială Salcea), si nu în ultimul rând Maramureș (Școala Gimnazială Remetea Chioarului), echipa pregatita de prof. MOJE CALIN.
,,Trebuie mantionat faptul ca echipa noastra a participat in premiera la un turneu final national, jucatorii neavand experienta necesara unei competitii de o asemenea amploare, fapt care s-a vazut in meciul decisiv cu sibienii, care a fost cel mai disputat si interesant meci din competitie, intreaga suflare prezenta incurajandu-si favoritii de ambele parti.
Ambele echipe au avut emotii colosale, astfel in prima repriza ai nostri nereusind nici un punct la baston, comit o greseala de aparare si scorul avea sa fie la pauza 2-0 pentru sibieni.

In repriza a doua sibienii nu fac nici un punct la baston si profita de unele greseli copilaresti din partea echipei noastre, care nu reuseste sa intoarca scorul si sa termine victorioasa, desi ,,a avut meciul in mana’’… Asadar lipsa de experienta si-a spus cuvantul…
A fost cel mai interesant meci din intregul turneu final, o atmosfera demna de o finala nationala. Imediat a urmat meciul cu Suceava unde ai nostrii nu s-au putut concentra dupa dezastrul din meciul anterior si au cedat la scorul de 0-11, fapt ce i-a plasat pe locul III’’.

Iata rezultatele echipei din Remetea Chioarului, Maramures:
• 5-3 cu Braila,
• 9-3 cu Calarasi
• 8-5 cu Arad
• 11-0 cu Olt
• 0-2 cu Sibiu
• 0-11 cu Suceava
• 10-2 cu Bucuresti
Echipa din Suceava a pierdut cu sibienii care au terminat competitia neanvinsi, adjudecandu-si titlul de Campioni Nationali ONSS 2015.
Clasamentul final se prezinta astfel:
Locul I- Sibiu
Locul II-Suceava
Locul III- Maramures
Locul IV-Calarasi
Locul V-Olt
Locul VI- Arad
Locul VII- Braila
Locul VIII- Bucuresti.
Componenta echipei noastre: Agoston Cosmin, Bud Florin, Caprar Marian, Ciontos Adrian, Gligan Alexandru, Lingurar Alex, Dragos Cosmin, Merges Sorin, Pop Darius, Ratiu Mihai, Tinta Catalin, Marc Andrei, Berchi Vasile, Chioran Alexandru. De asemenea la acest eveniment a fost delegat si arbitrul FRO Cristian Moje.
Premierea sportivilor a fost realizată de comisia de organizare in frunte cu inspectorul școlar de specialitate și de observatorul Federației Române de OINĂ, prof. Sergiu Frangulea.