Oina: AS ,,Cetatea’’ Remetea Chioarului, pe podium la Barlad

ISJ Vaslui, AJ Oina Vaslui, Primaria Barlad si Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu’’ Barlad au organizat in perioada 27-29 iunie, la Barlad, trei competitii internationale de oina: ,,Memorialul profesor Vasile Tamasanu’’ (editia a XX-a, juniori II), ,,Cupa Cronos’’ (editia a X-a, juniori I) si ,,Cupa Barladului’’ (seniori).

La aceste competitii au participat echipe din Republica Moldova si din judeţele Vaslui, Maramures, Dolj, Botosani si Suceava. Maramuresul a fost reprezentat de echipa Şcolii gimnaziale Remetea Chioarului, pregatita de prof. Moje Calin, care a fost completata cu cativa jucatori de la Dinamic Coruia si Magura Coas.

Clasament la Cupa ,,Memorial V. Tamasanu’’- juniori II:
Locul I – Suceava
Locul II – Maramures
Locul III – Vaslui
Locul IV – R. Moldova
Locul V – Botosani
Locul VI – Dolj
De la reprezentativa Maramuresului s-a evidentiat sportivul Marchis Stefan, care a reusit ,,cea mai lunga lovitura din baston’’ la aceasta categorie.

Clasament la Cupa ,,Cronos’’ – juniori I:
Locul I – Suceava
Locul II – Maramures
Locul III – R. Moldova
Locul IV – Vaslui
Locul V – Botosani
Locul VI – Dolj
Sportivul maramuresan Agoston Cosmin a reusit ,,cea mai lunga lovitura din baston’’ la aceasta categorie.

Clasament la Cupa ,,Bârladului’’- seniori:
Locul I – R. Moldova
Locul II – Maramures
Locul III – Barlad
Locul IV – Suceava

La finalul competitiilor s-a organizat un ,,Concurs de bataie a mingii cu bastonul’’, la care s-au inscris cei mai buni jucatori din fiecare judet. Fiecare jucator a avut dreptul la o singura lovitura, clasamentul stabilindu-se in ordinea descrescatoare (cea mai lunga bataie locul I), in finala calificandu-se 6 jucatori. Maramuresenii au ocupat locul III prin Moje Cristian si locul IV prin Marchis Stefan.

Arbitrii competitiei au fost: Moje Cristian, Moje Calin si Beresoaie Cristian din Neamt. Director de competitie a fost prof. Frangulea Sergiu, care este si presedintele AJ Oina Vaslui si S.C. Cronos Bârlad.

Organizatorii au premiat sportivii cu diplome, cupe si cate un rand de tricouri pentru fiecare echipa.