Mesajul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

Dragi participanţi,
Astăzi, oameni din întreaga lume sărbătoresc “Ziua Olimpică”.
Sunt onorat că am ocazia să vă salut. Pentru că astăzi, împreună, împărtășim o poveste de succes. La fel ca voi, milioane de oameni și țările lor participă indiferent de vârstă, sex sau abilități sportive.

În această zi, ne amintim crearea Mișcării noastre Olimpice Moderne. Demonstrăm valori olimpice cum ar fi: prietenie, excelență și respect. Din acest motiv, ziua de astăzi, nu este doar distracție prin sport și activitate fizică. Ziua Olimpică este mai mult decât atât.
Invităm pe toată lumea, de pretutindeni, să facă mișcare, să învețe și să descopere prin sport și dincolo de el.
Este deosebit de plăcut să vezi din ce în ce mai mulți tineri că iau parte la mișcare. Folosiți la maximum toate oportunitățile sportive și culturale din comunitatea și vecinătățile voastre. Invitați și alte persoane să se alăture vouă!
Pentru că aceasta este ceea ce face atât de specială “Ziua Olimpică”. Nu contează cum sărbătoriți această zi, atâta timp cât din ce în ce mai mulți oameni fac mișcare, învață și se descoperă prin sport. De aceea, cu toții putem contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață din viitor. Acesta este idealul olimpic.
Vă doresc tuturor o Zi Olimpică fericită în anul 2014!
Thomas Bach,
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic