Fetele de la Stibina Tăuții Măgherăuș, premiate la festivalul Dans Art Romania Open

Formatia Stibina Tautii Magheraus, reprezentanta judetului Maramures la festivalul Dans Art Romania Open, a ocupat locul l la sectiunea “Dans popular”, locul II la categoria “Performing” (majorete) si locul III la sectiunea “Caracter” cu un dans tiganesc. Clubul Colibri Tautii Magheraus, in cadrul caruia activeaza formatia Stibina, este este afiliat la AJ Sportul pentru Toti Maramures.

Festivalul Dans Art Romania Open – Trofeul Romaniei la Dans – Navodari se desfasoara anual in luna iulie (dans toate stilurile) si este organizat de Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Buzau (membra a Federatiei Romane Sportul Pentru Toti) si Asociatia Multiculturala Dans Art Open – membru in Consiliul International al Dansului C.I.D – UNESCO, in parteneriat cu Tabara Navodari.

Deschiderea editiei din acest an a festivalui a fost facuta de formatia Stibina Tautii Magheraus la categoria Etnic Dans popular, cu Purtata Fetelor de la Capalna. Reprezentata Maramuresului la acest festival  s-a remarcati prin originalitate si frumusetea costumului popolar, dar mai ales prin emotia artistica transmisa celor peste 500 de spectatori. In ziua a doua a festivalului, formatia Stibina a Clubului Sportiv Colibri din Tautii Magheraus, condusa de instructor sportiv Kovacs Florentina si antrenor Kovacs Beatrix, a prezentat in cadrul sectiunii Performing un numar de Majorete (sectiunea juniori).