De Ziua Copilului, DJST Maramureș organizează la Remetea Chioarului și Coruia, concursuri pentru copiii din mediul rural

DJST Maramureș va organiza o serie de acțiuni sportiv-educative și recreative, în mediul rural, care vor marca Ziua de 1 Iunie. Competițiile și concursurile de baschet, fotbal, tenis de masa și desene pe asfalt vor fi organizate vineri 31 mai, în parteneriat cu Primaria și Școala Generală din Remetea Chioarului, și duminică 2 iunie, în parteneriat cu Clubul Dinamic din Coruia.

În acțiunea care se va desfășura vineri la Remeta Chioarului vor fi angrenați peste 100 de copii, de la grădinița și școala gimnazială din comună (coordonatori dir. Nuță Sorin și prof. Moje Calin).
Copiii din Coruia și Coaș vor participa duminică la Festivalul de Oină de la Coruia, competiție care se va desfășura pe diferite categorii de vârstă, inclusiv seniori. Competiția are ca obiectiv popularizarea oinei in județ și verificarea sportivilor pentru concursurile următoare, la care vor participa. Promotorul principal al Festivalului de Oină este profesorul Moje Calin, președintele Asociației Județene de Oină, care desfășoară o activitate continuă pentru înființarea de noi echipe în județ, îndeosebi la nivel de copii.