”Campionii României în școală, liceu și universitate” (III) – CSM Știința Baia Mare (rugby)

O noua acțiune în cadrul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate” s-a derulat în data de 6 decembrie, în sala de sport a Colegiului Tehnic “C. D. Nenițescu” Baia Mare, care a găzduit cea de a III-a ediție a competiției de rugby tag ”Muguri Maramureșeni”, la nivel gimnazial.

În fața a peste 120 de elevi, de la mai multe școli din județul Maramureș, s-a prezentat formația de rugby CSM Știința Baia Mare. Componenții echipei, în frunte cu antrenorul George Sava, le-au vorbit tinerilor despre importanța practicării sportului și au schimbat pase cu elevii ce se pregăteau pentru competiție.

Și pentru că proiectul este un parteneriat între Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale, de la acțiune nu a lipsit reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Simona Toma, inspector educație fizică.

Din partea Federației Romane de Rugby a fost prezent Gheorghe Sabău, fost arbitru internațional, director de dezvoltare Transilvania, un asiduu promotor al practicării rugby-ului tag în școală și principalul organizator al competiției.