Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti si DJST Maramures participa la MOVE WEEK (GALERIE FOTO)

Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Maramures, in parteneriat cu DJST Maramures, participa in acest an, in perioada 29 septembrie-5 octombrie, la programul european MOVE WEEK, care stimuleaza populatia activa prin practicarea unei forme de miscare si
o noua comunicare a populatiei europene prin sport.

Centrele in care se desfasoara actiuni dedicate programul MOVE WEEK sunt Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Cavnic si Remetea Chioarului.

Cateva sute de sportivi baimareni au participat la Parada Sarbatorii Castanelor 2014.

022023024025026027
MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, acțiunea va avea loc între 29 septembrie și 5 octombrie. Obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice și participarea în mod regulat la sport în întreaga Europă. O gamă largă de promotori ai activităţii fizice (pe care noi îi numim MOVE Agents) coordonează evenimente pentru MOVE Week.
MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel central de International Sport and Culture Association Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2014 este susținută financiar de către Uniunea Europeană și Coca Cola Foundation. La nivel national organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți.
MOVE Agents sunt vedetele MOVE Week. Un MOVE Agent poate fi o organizație sportivă la nivel local, un club, o școală, o universitate, un grup voluntar, o companie, municipalitate sau persoane care organizează un eveniment sportiv sau care implică activitate fizică pentru MOVE Week. Este datoria agentului MOVE de a alege tipul de eveniment și locația, înregistrarea lui pe portalul moveweek.eu, adunarea echipei de care are nevoie pentru a-l pune în aplicare, promovarea în comunitățile locale și supravegherea atunci când acesta se desfășoară . Un MOVE Agent este o poziție de voluntariat, dar ISCA și coordonatorii naționali din fiecare țară pot da sfaturi despre cum să caute finanţarea şi sprijinul pentru evenimentele lor. Instrumentele, posterele, pliantele, bannerele și alte materiale promoționale sunt de asemenea disponibile pentru a ajuta MOVE Agents sa facă planurile, să găsească sprijin, să promoveze și să organizeze evenimentele lor.
În România evenimentele sportive vor avea loc în aproximativ 50 de locații, implicând ONG-uri, comunități locale, școli, voluntari și sponsori.
Mai multe informații despre acest eveniment major pot fi găsite la website:www.moveweek.eu