Istvan Sebestyen, marele castigator al editiei a 35-a a Trofeului Maramures la orientare pe schiuri (GALERIE FOTO)

La finalul acestei saptamani, Clubul Sportiv Star Team Baia Mare si DJST Maramures au organizat editia a 35-a a concursului de orientare pe schiuri “Trofeul Maramures”, cel mai vechi concurs de profil din Romania.

orientare 1

Competitia s-a desfasurat in zona Cartier Ferneziu (Lunci), pasunile montane ale comunitatii din Ferneziu (Leurda, Obarsia, Curatura Mare,  Curatura Mica, Poiana Seheluti, Taul Lung, Trei Maruti, Gradinile Varaticilor si zonele impadurite de la Sehelba Romanilor si Paraul Turcului).

Ploaia torentiala cazuta cu 18 ore inainte de concurs, a pus sub semnul intrebarii desfasurarea competitiei, dar la ora startului vremea s-a indreptat, grosimea zapezii fiind intre 10 si 15 cm, excelenta pentru schi fond.

In conditiile in care mai multi concurenti (speriati de ploaie) s-au retras din concurs cu o zi inaintea startului, trasatorul Karoly Racz a schimbat caseta tehnica, si in loc de cinci trasee a conceput numai doua, pe doua harti separate: Curaturi 1:10.000/5m (pentru Copii F+M pana la 14 ani) si Sehelba Romanilor 1:12.500 /5m   (conceput pentru F/M 16+).

Pentru a crea conditii egale tuturor celor 32 de concurenti, Alexandra Dicso (arbitru principal Plecare) a dat un start in bloc competitorilor. In final, totul s-a terminat cu bine, neinregistrandu-se accidente sau schiuri rupte, doar arbitrii avand de suferit din cauza frigului si curentilor de aer rece.

Castigatorul traseului ‘’Sehelba Romanilor”, Istvan Sebestyen, a cucerit trofeul cel mare, fiind declarat castigator la categoria Seniori, la editia a 35-a a Trofeului Maramures, prima competitie de orientare pe schiuri, organizata in 2013, in judetul Maramures.

Au mai fost declarati castigatori: Denisa Tamas /F18 si Madalin Ghorghis /M20 (Spria Baia Sprie), Felician Bele/ M18 (Nord Baia Mare), Gheorghe Nicolae M40 si Costan Grigor /M50+ (Clubul Sportiv Maratin Rivulus Dominarum Baia Mare), Maria Ozvald /F12, Alexandra Ozvald/F14, Alex Ozvald M16, Mitica Ozvald/Open tehnic, Denisa Danci /Senioare, Claudiu Fodor /M12, Dumitru Fodor/M14, Bianca Fodor F16 si Cornelia Mihali/F40+ (toti de la Star Team Baia Mare).

Primii trei clasati la fiecare categorie de varsta, au fost premiati cu diplome personalizate, cupe si dulciuri.

Concursul a fost finantat de DJST Maramures si familia Racz, niciun nefiind din pacate interest sa sustina financiar o asemenea competitie.

La buna desfasurarea concursului, au mai contribuit: Alexandra Dicso (arbitru plecare si traseu), Lenuta Ozvald si Crizantin Muresan (arbitrii de sosire), Rodica Racz (montare PC-uri) si Karoly Racz (arbitru principal), arbitrajul fiind fara greseala.

Organizatorii aduc multumiri si Bisericii Martorii lui Iehova, pentru gazduirea Sosirii si nu ultimul rand familiei Hotca pentru gazduirea Centrului de concurs si acordarea unui ceai fierbinte, inainte si dupa concurs, tuturor concurentilor si arbitrilor.

Urmatorul concurs organizat de Star Team, Cupa Baraj Firiza la schi alpin DH, se va desfasura in luna februarie. Data si locul actiunii, vor fi anuntate in perioada urmatoare.

orientare 2orientare 3orientare 4orientare 5