DSJ Maramures se implica in promovarea conceptului “Sportul pentru Toti”

In aceasta saptamana DJST Maramures are in calendarul propriu, mai multe actiuni sportive ce vor fi organizate in vederea promovarii sportului de performanta, dar si a conceptului “Sportul pentru Toti” in judetul Maramures.

Incepand din data de 16 aprilie se vor desfasura diverse competitii, sub genericul “Cupa Primaverii”.

Sportul pentru Toti:

– Liceul “CD Nenitescu”, in parteneriat cu Facultatea Bogdan Voda, va organiza un turneu de handbal-mixt, la care vor participa studenti de la sectia de Educatia Fizica si Sport a facultatii baimarene.

– Gradinita Caritas va organiza intreceri la fotbal si alte jocuri de miscare, specifice varstei, pentru copii cu dizabilitati.

Sport de performanta

– DSJ Maramures, in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Atletism, va organiza in data de 17 aprilie, la ora 15, pe stadionul de atletism un concurs de cros si alergari pe pista, pentru copii si juniori.

Prin intermediul acestor actiuni, DJST Maramures urmareste cuprinderea unui numar cat mai mare de participanti, in activitati sportiv-recreative si educarea copiilor pentru sport, creerea unui cadru organizatoric care sa dezvolte in randul participantilor spiritul de competitie, dar mai ales obisnuinta de a practica sportul intr-un mediu curat si sigur. Cu aceasta ocazie vor fi testati sportivii din structurile sportive de performanta, ca mod de pregatire si de stabilire a baremurilor, pentru participarea la etapele superioare ale competitiilor.