DJST Maramures se implica in programul “Sportul contra droguri”

Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu DJST Maramures si Asociatia de Lupta Antidrog, a lansat programul “Sportul contra droguri” cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii . In cadrul acestui program, DJST Maramures organizeaza duminica 7 aprilie actiuni sportive, intalniri cu sportivi si antenori, dezbateri pe tema luptei antidrog.

Discutiile vor fi purtate pe teme ca: rolul antrenorului in combaterea dopajului in sport, efectele dopajului, cum este afectata performanta sportiva de consumul de droguri, cum se pot feri sportivii de droguri.
Sub egida “Un sport curat fara dopaj”, duminica 7 aprilie vor fi organizate concursuri de gimnastica, tir, oina, handbal, atletism, volei si baschet.
Prin intermediul acestei actiuni, DJST Maramures doreste sa vina in ajutorul antrenorilor si sportivilor, in privinta pericolului pe care il reprezinta dopajul in sport.

“A va antrena sportivii sa ramana departe de droguri, este in sine un campionat”
Larry Bird, antrenor – Indiana Pacers (baschet)

“Ca sportiv de inalta performanta, este importanta mentinerea unui organism sanatos si la standarde optime de conditie fizica. Prin pastrarea unui stil de viata din care lipseste dopajul, suntem capabili sa ne pastram mintea clara, sa avem o atitudine de invingatori si sa intram in competitii in forma maxima.”
Dante Washington, atacant – Dallas Burn (fotbal)