Centrul de tineret Baia Mare, premiat la Gala Tineretului din România 2018

Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Baia Mare au organizat sâmbătă, 10 noiembrie, Gala Tineretului din România, eveniment aflat la a cincea ediție.
Gala Tineretului din România are drept scop recunoașterea contribuției tinerilor, prin proiecte și inițiative, la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Conceptul Galei 2018 a fost “Inspirăm o nouă generație!”.

Tineri din toata țara au asistat sâmbătă la decernarea premiilor și la momentele artistice care au încălzit atmosfera din Sala Polivalentă din Baia Mare. Ei și-au aplaudat colegii și premianții, s-au distrat, au cântat și au dansat și toată lumea a așteptat cu sufletul la gură cel mai emoționant moment al serii, cel când s-a anunțat orașul câștigător din cursa pentru primirea titlului de Capitala Tineretului din România. Anunțul a fost făcut de ministrul Ioana Bran, care a deschis plicul cu numele orașului câștigător, iar pronunțarea numelui IAȘI a produs o explozie de bucurie în tribuna în care se afla grupul tinerilor ieșeni.

„Aș vrea să vă spun că toate cele trei orașe finaliste, Brașov, Roman și Iași, se pot considera câștigătoare. Nu a pierdut nimeni în această seară. Ați câștigat cu toții și plecați de aici din Baia Mare cu o experiență în plus. Felicitări tuturor!”, a spus Ioana Bran.

La Gala Tineretului au fost prezenți ministrul TS Ioana Bran, ministrul sănătății Sorina Pintea, secretarii de stat Oana Pintilie , Remus Munteanu și Cosmin Butuza, subsecretarul de stat Cristina Andronic, primarul Cătălin Cherecheș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președintele Autorității Naționale a Funcționarilor Publici, Vasile Felix Cozma, reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor tinerilor, mass media.

Iată în continuare și lista câștigătorilor de la Gala Tineretului. Mai multe amanunte găsiți pe pagina de internet a MTS.

CÂȘTIGĂTORII GALEI TINERETULUI DIN ROMÂNIA 2018

1. Antreprenoriat, Muncă și Angajabilitate

Academia RATIO Ediţia a VI-a Asociaţia Studenţilor Contabili RATIO

2. Cultură

StudentFest Abstract Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)

3. Implicare civică și voluntariat

GreenIMPACT – educație prin serviciu în folosul comunităților din destinații ecoturistice din România Fundația Noi Orizonturi

4. Incluziune socială
Plajă și mare pentru TOȚI Asociația Împreună pentru Viitor Constanța

5. Internațional
International Student Week in Timisoara (ISWinT) Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC)

6. Învățare non-formală
Festival de Nonformal Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S

7. Mediu

Iubim Muntele Asociația CAVNICarii

8. Sănătate

Prima CARAVANĂ stradală din România de prevenire HIV adresată tinerilor din rural Asociația Semper Musica

9. Sport

SummerCamp by USR Uniunea Studenților din România

Premiu special

1. Junior ONG – cel mai bun proiect derulat de o organizație neguvernamentală, înființată recent (2 ani)
Turnul Înclinat din Ruși – Ieșirea la Lumină Club GreenImpact
Cavalerii turnului Înclinat din Ruși

2. Cel mai activ Centru de tineret din cadrul DJST
Centrul de tineret Baia Mare

3. Cea mai activă Direcție Județeană pentru Sport și Tineret – privind activitatea de tineret
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța

4. Cea mai activă Casă de Cultură a Studenților
Casa de Cultură a Studenților Sibiu

„Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască și să recompenseze meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Celebrăm astăzi excelența în domeniul tineretului și trebuie să fim cu toții mândri de această generație frumoasă din care facem parte și care are o contribuție și o importanță decisivă la viitorul țării noastre”, a spus la eveniment Ioana Bran.

Ministerul Tineretului și Sportului