MTS și DJST Maramureș au demarat astăzi evenimentul de lansare a rețelei naționale tineREȚEA (GALERIE FOTO)

Ministerul Tineretului si Sportului și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș au demarat astăzi, 11 iunie 2016, la ora 9:30, la Centrul de Agrement Stibina (str. Culturii nr.7A), evenimentul de lansare a rețelei naționale tineREȚEA. La deschiderea cursului au fost prezenti Andrei Popescu, secretar de stat MTS, Istvan Ludescher, primarul interimar al municipiului Baia Mare, si Corneliu Savoiu, directorul DJST Maramures.

022Ministerul Tineretului și Sportului organizează în Baia Mare, în perioada 10 – 16 iunie 2016, un curs de formare pentru peste 150 de lucrători de tineret din țară, în urma căruia se va forma o rețea de profesioniști în acest domeniu care vor aduce valoare adăugată în comunitățile lor, prin implementarea de activități specifice acestui domeniu.

Obiectivele rețelei sunt:

· Creșterea numărului de de tineri implicați în evenimente de consultare și formare.

· Creșterea calității evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat.

· Asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

Membrii rețelei vor organiza evenimente în fiecare județ. Acestea sunt de două feluri: evenimente de consultare de o jumătate de zi (pe teme comune și folosind metode interactive) și cursuri de formare de 3 zile (training). Activitatea desfășurată de lucrătorii de tineret în cadrul rețelei este realizată în regim de voluntariat în baza unui contract de voluntariat încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Direcțiile de Sport și Tineret vor sprijini membrii rețelei în organizarea de evenimente prin suport logistic și promovarea lor.

În fiecare județ vor fi 2 voluntari lucrători activi de tineret alături de un reprezentant DJST/ DSTMB. Împreună vor pune în practică, în perioada iunie – noiembrie 2016, dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel național și vor răspunde prin formare nevoilor de participare și implicare ale tinerilor din toate județele în activități de tineret și voluntariat.

Acest eveniment face parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

002007008009012014017026028032035 12