“Festivalul de Tradiții și Obiceiuri de Crăciun” a ajuns la ediția a IV-a (GALERIE FOTO)

Casa Tineretului din Baia Mare a găzduit în zi de sărbătoare, vineri, 6 decembrie, ediţia a IV-a a „Festivalului de Tradiţii şi Obiceiuri de Crăciun“, un proiect iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş, în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Maramureş şi Asociaţia Tradiţii Maramureşene Baia Mare.

festival craciun 1Evenimentul s-a bucurat de un real succes, sala din incinta Casei Tineretului fiind neîncăpătoare pentru toţi cei care au vrut să vadă pe scenă mai multe ansambluri din judeţ şi au vrut să asculte cântecele specifice Sărbătorilor de Iarnă.
Aşadar, pe scenă au urcat rând pe rând copiii de la Grădiniţa „Otilia Cazimir“ din Baia Mare, Ansamblul „VOINICELUL“ din Groşi, Ansamblul „Cetatea Chioarului“ din Remetea Chioarului, Ansamblul „Plaiuri Someşene“ din Fărcaşa, Ansamblul „Tradiţii Maramureşene“ Baia Mare, Ansamblul „Codrenii din Ulmeni“, Ansamblul „Mălinul“ din Bozânta Mare, Grupul „Burgonya Virag“ din Câmpulung la Tisa, Ansamblul „Doina Lăpuşului“ din Lăpuş, Ansamblul „Florile Cosăului“ din Budeşti, respectiv celebrul „Viflaim“ din Groşi.
Printre cei care au urcat pe scenă s-a aflat şi câştigătorul ediţiei din acest an a evenimentului „Dansez pentru tine“, Răzvan Marton, care de altfel a şi urcat pe scenă şi a interpretat a capella o colindă veche de la el din zonă.
Prezentatoarea evenimentului a fost Amalia Chioran, iar gazdele din scenă au fost Mihaela Iacob şi Vasile Pop, cunoscuţi interpreţi de muzică populară.
Şi în acest an, Brutăria ANDANA PAN a fost parteneră a festivalului, oferind cocuţi pentru toţi colindătorii care au urcat pe scenă.
„Festivalul de Tradiţii şi Obiceiuri de Crăciun “ este proiectul propriu al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi care are ca scop revitalizarea obiceiurilor populare legate de marcarea sărbătorilor de iarnă.

festival craciun 2festival craciun 3festival craciun 4festival craciun 5festival craciun 6