Ediția a III-a a „Galei Voluntarilor Maramureşeni“ și-a desemnat laureații

În fiecare an, în data de 5 decembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Voluntarilor, ocazie cu care, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a organizat, într-un cadrul elegant (Complexul „La Fontana“ din Baia Mare), a III-a ediţie a „Galei Voluntarilor Maramureşeni“.

gala voluntarilor 1Evenimentul a debutat cu un moment tradiţional susţinut de membri ai Asociaţiei „Tradiţii Maramureşene“ şi încadrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. In continuare, Dan Carpov, amfitrionul galei, le-a înmânat trofee reprezentanţilor oficiali ai autorităţilor, Gabriel Zetea – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Oana Oşanu – director A.J.O.F.M. Maramureş, Raul Drenţa – Ofiţer Rotary 2005, Amelia Bănică – inspector şcolar I.S.J. Maramureş, Corneliu Săvoiu – director executiv D.J.S.T. Maramureş. Un trofeu simbolic a fost acordat şi d-nei. redactor Maria Stoica pentru reflectarea în cotidianul „Graiul Maramureşului“ a evenimentelor de tineret şi a portretelor de voluntari. Aprecieri au fost îndreptate şi înspre exponentele D.J.S.T. Maramureş, implicate temeinic în activitatea de tineret – Eniko Krizsanovszki, director executiv adjunct şi Crina Văsuţ, inspector. Seara dedicată voluntariatului a continuat cu premierea celor 30 de organizaţii neguvernamentale prezente, care au fost răsplătite cu trofee simbolice pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului 2013, dar şi cu înmânarea de diplome pentru voluntarii nominalizaţi de fiecare asociaţie.
Mult râvnitele titluri de voluntari ai anului au fost acordate:
– Fiametei Fancsali de la Fundaţia Sacro Cuore – la categoria 14 – 18 ani;
– Ioanei Josan de la Asociaţia D.E.I.S. – la categoria 19 – 35 de ani.
Asociaţia Y.M.C.A. Baia Mare a fost nominalizată ca cea mai bună organizaţie neguvernamentală de tineret din judeţul Maramureş, iar Fundaţia de Voluntari Somaschi a fost nominalizată ca cea mai bună organizaţie neguvernamentală care a derulat activităţi de şi pentru tineret.
Seara a fost completată de reprezentaţiile muzicale ale talentelor de la Palatul Copiilor Baia Mare.

Menţionăm că „Gala Voluntarilor Maramureşeni“ este proiectul propriu al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi care are ca scop să premieze şi să aducă recunoaştere publică voluntarilor şi organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Maramureş.

gala voluntarilor 2gala voluntarilor 3